Cviklová ryža ,,Pulav“ – recept

Cvikla
Cvikla
Source: Natalia Fogarty on Unsplash

Na prípravu jednoduchej a veľmi chutnej cviklovej ryže „pulav” budete potrebovať:

  • 250g ryže basmati
  • 500 ml vody
  • dve stredné nastrúhané cvikly
  • jednu nasekanú cibuľu
  • rascu celú
  • 1 čajovú lyžičku škorice
  • 1 čajovú lyžičku kurkumy
  • 1 čajovú lyžičku mletého chilli
  • koriander
  • soľ
  • 2 polievkové lyžice oleja

Ryžu namočte približne na 15 minút do vody. Následne scedte. Medzitým si nastrúhajte cviklu a nasekajte cibuľu.

Na panvici zohrejte olej a pridajte škoricu, kurkumu, rascu a poriadne zamiešajte. Do zmesi nasypte nasekanú cibuľu, opražte 1-2 minúty a pridajte soľ a mleté chilli.Následne pridajte nastrúhanú cviklu a ryžu. Zalejte vodou a pod pokrievkou nechajte variť až kým ryža nezmäkne a nevstrebe vodu.

Ak je ryža uvarená, vypnite sporák a nechajte ryžu 10 minút odstáť. Potom môžete podávat, ja som túto ryžu servíroval spolu s avokádom, aby som jedlu pridal zdravé tuky a energiu. Dobrú chuť.

SHARE