Nepečené OREO keksy

Sušienky
Sušienky

Na prípravu dvoch OREO keksov potrebujeme:

Keks:

  • 2 hrste lúpaných a nepražených mandlí
  • 10 sušených datlí
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžive ovsených vločiek
  • 2 polievkové lyžice kakaa v prášku

Krém:

  • 2 polievkové lyžice krémového syra (napr. Lučina, alebo BIO Matylda)
  • 2 polievkové lyžice Mascarpone
  • 1 polievková lyžica BIO citrónového cukru, poprípade kokosového cukru s nastrúhanou citrónovou kôrou
  • strúhaný kokos

Väčšinu ingrediencií môžete bežne nakúpiť aj v BIO kvalite, okrem mascarpone, toto som nenašiel. V mixéri rozmixujte datle, mandle, kokosový olej, ovsené vločky a kakao do lepivej konzistencie. Následne vložte polovicu do okrúhlej formy (ja som použil formu v tvare srdca – inú nemám 🙂 ), natlačte na dno formy tenkú vrstvu a vložte do chladničky. Následne si pripravte krém zmiešaním syra, mascarpone, cukru a kokosu. Krém naneste na spodnú vrstvu z orechov a datlí, ktorú máte v chladničke. Zvyšnú zmixovanú zmes položte na krém a pritlačte, aby sa keks spojil s krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu a môžete podávať.

 

SHARE