Pizza z cuketového cesta

Pizza
Pizza

Na prípravu pizze z cuketového cesta s mozzarellou budete potrebovať tieto ingrediencie:

Korpus:

  • jedna väčšiu cuketa – cca 500g
  • 150g tvrdší syr vhodný na strúhanie (napr. Eidam, Gouda, Gorgonzola a pod.)
  • 2 vajcia
  • himalájska soľ
  • čierne korenie
  • sušený cesnak

Náplň:

  • 3-4 menšie paradajky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • oregáno
  • bazalka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 150g mozzarella
  • 1 väčší šampiňón

Postup:

Cuketu nastrúhame na jemno a scedíme, prebytočnú vodu vyžmýkame. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Nastrúhame tvrdší syr, vsypeme k cukete, pridáme 2 vajcia, soľ, čierne korenie, cesnak a zmes poriadne premiešame. Následne zo zmesi vytvarujeme veľkú guľu, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľu pritlačíme a postupne vyformujeme okrúhly, niekoľko centimetrov hrubý korpus pizze, ktorý vložíme do rúry na 20 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. V mixéri zmixujeme čerstvé paradajky, oregáno, bazalku, soľ a olivový olej – tak nám vznikne paradajkový základ. Mozzarellu nakrájame na malé kúsky a šampiňón nakrájame na tenké plátky. Po 20 minútach pečenia korpus vytiahneme, potrieme paradajkovým základom, naskladáme šampiňóny, zasypeme mozzarellou a necháme zapiecť na ďalších 10 minút. Po vytiahnutí pizzu necháme vychladnúť a môžeme ju ozdobiť napríklad čerstvými paradajkami, čerstvou bazalkou alebo žltou paprikou.

Dobrú chuť!

SHARE