Avokádové cestoviny s cuketou a hubami

Cestoviny
Cestoviny
Source: Eaters Collective on Unsplash

Ako ste si možno všimli, vo viacerých receptoch používam avokádo a tento nebude výnimkou. Môžete sa inšpirovať na obed alebo večeru, ktorá je plná zdravých ingrediencií a zároveň vám dodá energiu.

Na približne 2-3 porcie budete potrebovať:

  • 200 g cestovín – najlepšie BIO celozrnné (ja som momentálne použil BIO semolinové, ale bežne používam celozrnné špaldové)
  • 2 ošúpané mäké avokáda
  • 4 strúčiky cesnaku
  • extra panenský olivový olej
  • dve menšie cukety
  • huby (nie je podmienkou – ja som použil 10 ks čerstvých šampiňónov)
  • himalájska soľ
  • chilli (nie je podmienkou)

Cestoviny uvaríme al dente, čiže mierne tvrdšie, nie rozvarené. Medzitým si na olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Následne pridáme huby nakrájané na plátky, cuketu nakrájanú na malé kocky a chvíľu podusíme. Avokáda si rozpučíme v miske do krémovej konzistencie. Keď je už cuketa mäkká, pridáme rozpučené avokádo, premiešame a krátko prehrejeme.

Cestoviny naservírujeme na tanier, pridáme avokádovú zmes, trošku chilli. Na konci môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť.

SHARE